Corfu / Korfu



Korfu dióhéjban

  • Korfu (más néven Kerkira) az Adriai-tengeren az Jón (Ion)-szigetek legészakibb, és turisztikailag legnépszerűbb darabja. 877 kilométerre van Budapesttől.

  • Repülővel az út kb. másfél óra, szervezett busztranszporttal legalább 26-27 óra, amiből az utolsó 300 kilométer a legstrapásabb a szerpentinek miatt.

  • A sziget egy része a görög szárazfölddel van szemben, az északi része az albán partokkal szemben. A szárazföldtől kb. két kilométer távolságban van csupán. Picit délebbre van az olasz csizma sarkának végétől. 640 négyzetkilométer nagyságú, azaz kicsit nagyobb, mint Budapest.
  • Szemléltetendő a szigeten belüli távolságokat: 62 kilométer hosszú észak-déli irányban, és a legszélesebb távolság 32 kilométer.

  • Korfu 14-szer kisebb, mint Kréta, fele akkora, mint Rodosz.

  • A keleti parton, az Albánia felé néző részen, a strandokon jellemzőek a hatalmas kavicsok, fájdalmas rajtuk mezítláb lépdelni, viszont a tengervíz gyönyörű.

  • A turistákkal leginkább telített nyaralóhelyek ezek: Benitses, Moraitika, Messonghi és Paleokastritsa (ez utóbbinál a legszebb a strand).

  • A sziget és főleg központja, Korfuváros jelentős olasz, jobban mondva itáliai hatásokat mutat építészetében, hangulatában.

  • Milyen programok vannak? Kassiopi kis halászfalu szép boltokkal, festői elhelyezkedéssel; a káprázatos Paleokastritsa Beach és az ottani Akvárium; a sziget védőszentjének, Szent Szpiridonnak a temploma; A Pantokrator-hegy, gyerekekkel a Pyramid Kaland park, Sziszi palotája, az Aqualand, a Canal d'Amour, A Sidari Water Park Fun Park stb.

  • A sziget vegetációja sokkal zöldebb, mint Krétán, vagy Rodoszon. nem véletlenül nevezik úgy is, hogy zöld sziget.

  • Július közepétől augusztus végéig tombol a nyaralási főszezon, ilyenkor nagy a zsúfoltság, augusztusban előfordulnak viharok, kemény esők; június és szeptember a legkellemesebb időszak a korfui nyaraláshoz.

  • Nem árt bizony tudni, hogy a többi görög szigethez képest Korfun jelentősen gyakoribb az esőzés, de ennek hátrányát nem érzik azok a nyaralók, akik május és szeptember vége közötti időszakban jönnek ide.

  • Komolyabb kockázatot vállalnak azok, akik főszezonban előzetes, befizetett foglalás nélkül érkeznek meg a szigetre, hogy improvizálva szerezzenek maguknak szállást!

  • Tanácsos autót bérelni, mert csak így lehet jól felfedezni a sziget szép részeit. Ha 1 hetet töltünk a szigeten, akkor abból 2 napot érdemes Korfu felfedezésére szánni. A Sziszi-palota meglátogatása a magyaroknak kötelező!

  • Aki nyaralás megszervezésekor a szállodaválasztásnál értelmes módon nem a hotel vagy az utazásszervező hivatalos leírására akar csak támaszkodni, hanem az igazat akarja megtudni, az forduljon a Vista utazási tanácsadóihoz. Mert nekik ki van adva, hogy az ügyfelek egyéni szempontjai alapján teljes őszinteséggel megmondják, hogy mik az árban megfelelő, adott szálloda erősségei és gyengeségei. Pénzben ki nem fejezhető előny így dönteni!!!   


Tetszett

  1. Kellemes, békés, szívélyes légkör, sok virág, szép színek, érdekes zöldes tájak főleg a sziget északi részén), változatos partvonal, szemet gyönyörködtető olajfaligetek
  2. Szerethető, jópofa, udvarias helyi emberek, az idegen külföldiekre is ráköszönnek
  3. Tiszta, szép kék vagy smaragdzöld, langyos tengervíz, príma, tiszta strandok, kedvenc: a Paleokastritsa Beach (a sziget északnyugati részén), másik kedvenc a Notos Beach (csak autóval érhető el
  4. Kassiopi halászfalu, ahol a turizmus nem szorította még ki a hiteles helyi hétköznapi életképeket
  5. Egész jó éjszakai szórakozási lehetőségek
  6. Könnyű bejárni a szigetet, akár robogóval is
  7. Sok a látnivaló, történelmi emlék, Erzsébet királyné (Sissi) nyaraló kastélya, Sidarinál a Szerelmesek csatornája
  8. Családbarát sziget
  9. A kerékpározó, buszon ülő, puritán módon élő ortodox papok, sok érdekes ortodox templom a füstölők sokaságával
  10. Korfu város keverten olaszos-görögös jellege
  11. A sziget belbő részein az olívaligetek szépsége
Corfu / Korfu Corfu / Korfu Reviewed by John on March 03, 2018 Rating: 5

Érdekességek

Powered by Blogger.